NIEUW: De NudgeFabriek

Ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om het gedrag van je werknemers, klanten of inwoners te veranderen? De kleinste aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Dat is het achterliggende principe van nudging, een razend populaire methode voor gedragsbeïnvloeding. De methode is zo populair omdat je inspeelt op automatisch en onbewust gedrag en mensen een subtiel duwtje in de goede richting geeft, zonder dat de maatregel dwingend wordt. Onlangs maakten we een filmpje om te laten zien hoe goed dit werkt. 

Het ontwikkelen van een effectieve nudge kan afhankelijk van de vraagstelling veel tijd kosten. Toch kunnen we door goed te kijken en te luisteren vaak in korte tijd al tot ideeën komen die praktisch en effectief zijn. Daar zijn we bij Shift goed in. Tijdens een NudgeFabriek sessie komt een gedragsexpert van Shift bij je langs om in 1,5 uur samen tot een aanpak van je gedragsvraagstuk te komen.

Voor wie?

Voorbeelden van vraagstukken die we tijdens een NudgeFabriek sessie kunnen aanpakken:

  • Een manager die wil dat zijn werknemers gezondere keuzes maken in de kantine.
  • Een sportschooleigenaar die wil dat de sportschool netjes achtergelaten wordt.
  • Een organisatie die wil dat bezoekers en/of werknemers vaker de trap nemen in plaats van de lift.

Wat levert het je op?

  • Goed onderbouwde adviezen, die perfect passen bij je organisatie.
  • Inzicht in de oorzaken van het gedrag en de kansen voor beïnvloeding.
  • Een effectieve aanpak van je gedragsvraagstuk, in de vorm van één of meerdere nudges.

Van wetenschap naar praktijk: Scan - Shift - Share

1445300944_find_in_magnifier_magnifying_research_search_view_zoom

Scan

Op zoek naar de kern van  het probleem- of doelgedrag  & achterliggende factoren
Product:
inzicht in gedrag

pijltjesblauw2

Shift

Ontwikkeling van een (nudging)interventie om het doelgedrag te realiseren
Product:
een interventie op maat

bubbleblauw

Share

Inspireren & kennis delen: waarom gedragsverandering voor u relevant is
Product:
training, lezing of workshop

 
 

Denkt u dat SHIFT iets voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen of te mailen. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin we bespreken hoe we elkaar kunnen helpen. Aarzel ook niet om contact met ons op te nemen als u twijfelt of als u iets niet duidelijk is.

Lees meer over onze diensten:

 

 

Scan

Scan


Wij helpen u graag bij het veranderen van gedrag in de richting zoals u dat wilt. Wij geloven dat een grondige analyse van de huidige situatie essentieel is om dit zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen doen. In de Scan fase leggen wij op grond van literatuuronderzoek naar de doelgroep de basis voor de juiste aanpak van uw vraag omtrent gedrag. Ook maken wij vaak gebruik van vragenlijsten en observaties bij uw doelgroep. Over de bevindingen schrijven wij een beknopt rapport waarin u alle onderliggende processen en aanbevelingen omtrent uw vraag kunt terugvinden.

 

ShiftShift


Nadat het probleem grondig is geanalyseerd in de Scan-fase, ontwerpen wij voor u een interventie die is gericht op het bereiken van de gewenste situatie of het gewenste gedrag. U kunt daarbij denken aan een verandering in de communicatie of de omgeving. In deze fase is ons doel om het gedrag daadwerkelijk te gaan veranderen. Deze Shift baseren wij op de informatie die we hebben verkregen tijdens de Scan-fase. Wij vinden het belangrijk dat de interventie op maat gemaakt wordt voor uw situatie en volledig aansluit bij uw visie. Daarom ontwerpen wij deze altijd in overleg met u. Vervolgens toetsen we de interventie op wetenschappelijke wijze op effectiviteit. De conclusie die hieruit voorkomt is dus objectief en na afloop weet u precies welke factoren van invloed zijn op de situatie en welk effect de interventie heeft gehad. Dat is het grote voordeel van de Shift-fase.

Om het probleem dat u ervaart zo grondig mogelijk aan te pakken, adviseren wij u om eerst de Scan fase te doorlopen en vervolgens de Shift. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen een Scan van het probleem uit te voeren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen wanneer u nog twijfelt over het toepassen van een interventie of als u meer wilt weten over de aard van het probleem dat u ervaart.

 

ShareShare


Wilt u weten hoe u gedragsverandering kunt toepassen voor uw bedrijf? Of wilt u meer informatie over de achtergrond en toepassing van gedragsverandering? Dan verzorgen wij een complete lezing of workshop voor u of uw bedrijf. Tijdens een lezing komen de basisprincipes van gedragsverandering aan bod, en maken wij duidelijk hoe gedragsverandering toegepast kan worden in uw specifieke situatie. Wij vinden het belangrijk om workshops zo veel mogelijk aan te laten sluiten aan de wensen van de deelnemers. Daarom betrekken wij deelnemers actief om oplossingen voor problemen te vinden met behulp van gedragsverandering.